Henkilöstölle suunnitellut työtilat kutsuvat viihtymään

Kun ihmiset kohtaavat, he vaihtavat tietoa, inspiroituvat toinen toisistaan ja saavat luovia ideoita. Onvest Oy haluaa tarjota yrityksille viihtyisiä työ-tiloja, jotka perustuvat tähän lähtökohtaan.

Teksti Liisa Joensuu

Viihtyisät työtilat haastavat etätyön, arvelee Onvest Oy:n kiinteistöliiketoiminnasta vastaava johtaja Hanna Ekdahl. Hän näkee etätyötrendin kääntyvän.

– Työpaikan tulisi olla jo tiloiltaan niin houkutteleva, että henkilöstö lähtee aamuisin töihin mielellään, nauttii olostaan pitkin päivää ja saa erilaisia mahdollisuuksia sosiaaliseen kanssakäymiseen. Viihtyisät ja inspiroivat tilat ovat tärkeä kilpailuetu, jolla työnantaja voi vahvistaa henkilökunnan sitoutuneisuutta, Ekdahl luettelee esitellessään Onvestin pääkonttoria Teollisuuskatu 33:ssa. Rakennus saneerattiin parin viime vuoden aikana toimistotilaa tarjoavaksi yrityspuistoksi ja Onvestin omaksi keitaaksi.

Vallila33 Business Parkin korkea aula muistuttaa hotellia – onpa joku joskus kysellyt huonettakin. Kerrokset tarjoavat moderneja tiloja niin keskittymiseen, kohtaamisiin kuin yhteiseen työskentelyynkin.

Onvestin oma väki viihtyy harmonisin värein kalustetussa monitilatoimistossa, jonka yhteyteen on sisustettu rento olohuone ja kokoontumiseen kannustava keittiö. Neuvottelut hoituvat joko lasiseinin rajatuissa neuvotteluhuoneissa, talon tarjoamissa suuremmissa kokoustiloissa tai metsäksi sisustetussa palaverihuoneessa, jossa ajatus lentää luonnon inspiroimana.

HENKILÖSTÖN IDEAT EDELLÄ

Ekdahl painottaa, että kun yritys etsii toimitiloja, sen tulisi ottaa henkilöstö mukaan tilatarpeiden hahmottamiseen ja tilojen suunnitteluun. Työpaikka on yhteinen, joten kaikkien tulisi viihtyä.

– Työntekijät kannattaa ottaa mukaan tilasuunnittelun lisäksi arkeen vaikuttaviin valintoihin. Mitä erilaisia kohtaamistiloja kaipaamme? Minkälaiset huonekalut sopivat meille, mitkä viherkasvit lisäävät viihtyisyyttämme ja minkälainen astiasto ilahduttaa meitä? Kun pienetkin detaljit ovat kunnossa, kaikki tuntevat työpaikan omakseen.

Ekdahlia itseään ilahduttavat työpäivässä lukuisat seikat. Hän pyöräilee töihin ja jättää menopelin talon omaan, turvalliseen pyöräparkkiin. Aamu alkaa alakerran jooga- tai crossfit-salissa. Saunaosastolla on mukava nostaa jalat hetkeksi ylös, ottaa aamulöylyt ja käydä suihkussa. Aamiaisen hän nauttii talon omassa ravintolassa.

– Työskentelyolot vaikuttavat vireyteen ja tehokkuuteen. Tyylikäs ympäristö kohottaa mielialaa pitkin päivää, ja talon palvelut ravintoloineen ja aulapalveluineen sujuvoittavat päivän kulkua.

VALLILAN WALL STREET

Vallila33 Business Parkin ankkurivuokralaisena toimii Säästöpankkikeskus. Rakennuksen sijainti pankkien ja talousalan toimijoiden suoralla ”Vallilan Wall Streetillä” näkyy esimerkiksi talon neuvotteluhuoneiden nimissä. Niissä Wall Street kohtaa stadin slangin. Vuokralaiset voivat valita sopivan kokoisen tilan neuvotteluhuoneista nimeltä Fyrkka, Paalu, Taateli, Massi, Pätäkkä, Fyffe, Hillo ja Mammona.

Lähtökohtana Vallila33:n tiloissa on muuntojoustavuus, eli vuokralaiset voivat tehdä niistä omannäköisensä. Vapaatakin tilaa vielä on, suurimmillaan tuhannesta kahteen tuhanteen neliötä. Tarjolla on myös 30 neliön huoneita, jotka ovat kalustusta vaille valmiita, sekä coworking-tilaa, josta esimerkiksi freelancerit voivat vuokrata työskentelypisteen joko päivähintaan tai pidemmäksi aikaa.

Vallila on alueena käynyt läpi mielenkiintoisen kehityksen. Sen metsä- ja niittymaat tarjosivat vielä 1800-luvun lopussa laidunalueita lehmille. Vähitellen alue teollistui ja sen valtasivat 1900-luvulla metalliyritykset ja konepajat. Nykyisin Vallila tunnetaan talous- ja IT-alan yrityksistään. Teollisuuskadusta on tulossa Kalasataman ja Pasilan yhdistävä, itäisen kantakaupungin pääkatu. Uudelle Pasilan asemalle ja kauppakeskus Triplaan on Teollisuuskatu 33:sta vain 800 metriä.

Hanna Ekdahlin mukaan työtilat kertovat henkilöstön arvostamisesta.
Kuva Patrik Pesonen.

Artikkeli julkaistu alunperin osoitteessa:
 https://newspool.fi/kiinteisto/henkilostolle-suunnitellut-tyotilat-kutsuvat-viihtymaan/