Uutiset

Onvest vahvistaa merkittävästi puurakentamisen liiketoiminta-aluettaan

Perheyhtiö Onvest vahvistaa merkittävästi puurakentamisen liiketoiminta-aluettaan hankkimalla omistukseensa koko Teijo-Talot Oy:n osakekannan ja lisäämällä omistustaan Puurakentajat Group Oy:ssä. Toteutuneilla yrityskaupoilla on tarkoitus saavuttaa merkittävä asema puurakentamisen keskuudessa.

Suomalainen perheyhtiö Onvest Oy on ostanut siirrettäviin moduuleihin perustuvaan puurakentamiseen erikoistuneen Teijo-Talot Oy:n, jonka erityisosaamista on modulaarinen koulu-, päiväkoti-, hoivakoti- ja toimitilarakentaminen. Yrityskaupan tavoitteena on kasvattaa Teijo-Taloista Suomen yksi johtava, modulaariseen puurakentamiseen keskittyvä yritys.

Siirtokelpoiseen puurakentamiseen erikoistunut suomalainen Teijo-Talot Oy on 19.12.2022 toteutetulla yrityskaupalla siirtynyt osaksi kotimaista Onvest-konsernia.

Samanaikaisesti Onvest Oy nousee massiivipuurakentamiseen erikoistuneen Puurakentajat Group Oy:n (”Puurakentajat”) pääomistajaksi noin 72 %:n omistusosuudella. Puurakentajien perustaja ja pääomistaja Jyrki Huttunen sekä hallituksen puheenjohtajana toiminut Mikke Ruuhonen luopuvat omistuksestaan.

Onvest haluaa olla rakentamassa suomalaiseen teollisuuteen uusia lippulaivoja, luoda työpaikkoja ja kansainvälistymistarinoita sekä toimia omistamiensa yhtiöiden kasvun kumppaneina.

Toteutetuilla yrityskaupoilla on hankittu Onvest-konserniin siirtokelpoisen moduulirakentamisen ja massiivipuurakentamisen edelläkävijäyritykset. Näin Onvest lisää merkittävästi panostusta puurakentamisen liiketoimintansa ”tukijalkaan”, ja tavoitteena on nousta Suomen johtavaksi puurakentajaksi. Synergiaedut yhdistettäessä puurakentamisen ammattitaito ja sisätiloissa tapahtuvan uniikin moduulirakentamisen ydinosaaminen ovat merkittävät mm. rakennusaikaisten kosteusvaurioiden välttämiseksi.

Teijo-Talot valmistaa patentoidulla menetelmällä kuivissa, suojaisissa olosuhteissa moduulirakennuksia, jotka täyttävät pysyvän rakennuksen normit, mutta ovat siirrettäviä. Moduulien asentaminen vierekkäin ja päällekkäin mahdollistaa joustavien tilaratkaisujen rakentamisen myös suuriin rakennuksiin. Teijo-Talojen tavoite on olla asiakkaille siirtokelpoisen puurakentamisen ykkösvalinta – maailmalle paras moduulirakentaja. ”Tavoittelemme voimakasta liikevaihdon kasvua kannattavuudesta tinkimättä. Osana Onvestin yritysperhettä meillä on vahva tausta vauhdittaa kasvuamme”, kertoo Teijo-Talojen toimitusjohtaja Ismo Laitakari.

”Kuluttajat arvostavat yhä enemmän ekologisia ja terveellisiä asumismuotoja. Samalla viranomaisten asettamat ympäristövaatimukset kiristyvät ja suosivat puurakentamista. Massiivipuurakentamisella on kova kysyntä. Jatkamme suurella innolla massiivipuurakennusten rakentamista, alan kehittämistä sekä liiketoiminamme kasvattamista Pohjoismaiden johtavaksi puuteknologiaan ja rakentamiseen erikoistuneeksi konserniksi.”, Puurakentajien toimitusjohtaja Mikko Leino toteaa.

Laitakari ja Leino näkevät, että yhtiöiden uuden omistusrakenteen ansiosta sekä Teijo-Taloilla että Puurakentajilla on yhä paremmat edellytykset vastata kysyntään, kehittää puurakentamista ja toteuttaa yhtiöiden kasvustrategiaa. Myös Onvestin sitoutuneisuus suomalaiseen puurakentamiseen ja yhteinen arvomaailma ovat erityisen tärkeitä molemmille toimijoille.

”Yhteisenä tavoitteenamme on edistää kestävän, pitkän elinkaaren vastuullista puurakentamista. Haluamme luoda vahvan jalansijan modulaarisen puurakentamisen markkinaan Suomessa ja tukea rakentamista, joka mahdollistaa puhtaan sisäilman ja terveellisen elinympäristön tuleville sukupolville. Teijo-Talot ja Puurakentajat ovat edelläkävijöitä, joiden osaamisen yhdistämisellä luodaan suomalaiseen puurakentamiseen ennennäkemättömät ekologisen rakentamisen kasvumahdollisuudet”, kertoo Onvestin hallituksen puheenjohtaja Maria Toivanen.

Onvest Oy on suomalainen vakavarainen perheyhtiö, jonka juuret sijoittuvat yli sadan vuoden taakse. Yhtiön tavoitteena on toimia kestävän kasvun kumppanina ja mahdollistajana omistamilleen suomalaisille yrityksille ja kiinteistöille ja kehittää niitä aktiivisesti. Onvestin omistukset kohdistuvat seuraaville liiketoiminta-alueille: kiinteistöt, teräspalveluliiketoiminta ja teolliset omistukset. Onvest konsernin liikevaihto on 270 MEUR.
www.onvest.fi

Teijo-Talot Oy on modulaariseen puurakentamiseen keskittynyt yritys. Yhtiön ydinosaamista on koulu-, päiväkoti- ja hoivakotirakentaminen julkiselle sektorille sekä yksityisille palveluntuottajille. Rakennukset valmistetaan puusta aina kokonaan säältä suojassa ja ne ovat 100 %:sesti siirtokelpoisia. Yrityksellä on tehtaat Salossa, Hämeenlinnassa ja Halsualla. Teijo-Talot -konsernin liikevaihto 6/2022 päättyneellä tilikaudella oli 23 MEUR.
www.teijotalot.fi

Puurakentajat Group Oy on suomalainen puuteknologiaan erikoistunut konserni, jolla on kymmenien vuosien kokemus massiivipuurakentamisesta ja -saneeraamisesta. Suunnittelemme, tuotamme ja rakennamme ekologisesti kestäviä ja terveellisiä pientaloja, kerrostaloja sekä mm. kouluja ja päiväkoteja. Puurakentajien massiivipuuelementit mahdollistavat nykyaikaisia arkkitehtonisia ratkaisuja ja tehostavat rakentamista sekä taloudellisesti että ympäristön ja terveyden kannalta. Rakennamme massiivipuurakennuksia, joissa ihminen voi hyvin.
www.puurakentajat.fi